Versenykajak, versenykenu

Versenykajakok, versenykenuk gyártásával foglalkozunk már 35 éve.

A Hódy versenykajakok és versenykenuk széles választékával segítünk, hogy legjobb legyél a kajak-kenu sportban.

Sikertörténetünket azok írják, akik HODY kajakban  ülve nap mint nap legyőzik önmagukat és a maximumot nyújtják.

Mindegy, hogy az olimpián indulsz, edzésen csiszolod tudásodat vagy edzőként  keresed a legjobbat versenyzőidnek, a HODY versenyhajókra mindig számíthatsz.

Minden Hódy versenykajak és versenykenu a hazai (MKKSZ) és nemzetközi (ICF) előírásoknak megfelelően készül, a legmagasabb szakmai követelményeknek is megfelelnek.

2019-óta a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) hivatalos hajógyártó partnereként biztosítjuk a sportág fejlődését.

 

Versenykajakok

K1 Hydra kajak

K1 – HYDRA

K1 Mythos kajak

K1 – MYTHOS

K1 Orca kajak

K1 – ORCA

K2 Orca kajak

K2 – ORCA

K4 Orca kajak

K4 – ORCA

VERSENYKENUK

C1 Crocky kenu

C1 – CROCKY

C2 Crocky kenu

C2 – CROCKY

Innovációink egyediek a magyar hajógyártók között, több évtizedes fennállásunk alatt számos egyedülálló hajótípust, hajókategóriát, versenykajakot és versenykenut alkottunk meg:

A sydney-i olimpia után világhíressé vált Orca versenykajak-családot,  75 éves Magyar Kajak-Kenu Szövetség előtt tisztelgő K-1 Mythos versenykajakot.

A sidney-i olimpia  az Orca K-1 éve volt.

Az Orca kajakban versenyző norvég világbajnok, Knut Holmann K-1-ben 500 és 1000 m-en is a dobogó legfelsőbb fokára állt fel. Ekkor hangzott el: „1000 m-en én nyertem, 500 m-en a hajóm”.

A Mythos K-1 kajak tisztelgés a hagyományok előtt!

A Mythos az Orca kajakunk továbbfejlesztése, enyhén banános aljjal, ami segít a rajtszakasznál a hajó gyorsabb kiemelésében. A 2016-ban, az MKKSZ 75. évfordulójára megalkotott MYTHOS K-1 versenykajak, 30 év hajóépítési tapasztalatát ötvözi a modern hajógyártás technológiájával.

A K-1 Mythos versenykajakkal a HODY 75 éves hajógyártó múltja előtt is tisztelegtünk.

A népszerű CROCKY versenykenu széria, – C1, C2 – , Buday Tamás világbajnok, olimpiai bronzérmes kenus becenevét viseli.

Marc Oldershow kanadai versenyző  az ifjúsági VB-n két aranyérmet nyert a mi Crocky C-1 kenunkban.

Versenyhajóinkról írták:

„1997 óta használnak a versenyzőink Hódy hajókat. A hajók nagyon megbízhatóak, tartósak és jól felépítettek. Ezekben a versenyhajókban a versenyzőink sok aranyérmet szereztek és bekerültek a görög válogatott csapatba.”

„Ifjú tanítványaim a Velencei-tavon immár két évtizede használják sikeresen a Hódy Kálmán műhelyéből kikerülő versenykajakokat. A tökéletes vízfekvésű és hatékony vízfogású K1 Orca, K1 Mythos, K2 Orca hajóikban számos győzelmet arattak a Magyar Bajnokságokon és Olimpiai Reménységek Versenyein.”

„9 évesen kezdtem el kajakozni, és a kezdeti tanulóidőszakot leszámítva, szinte azóta HÓDY hajóban kajakozom. Egyesületi hajóban kezdtem, de hamar kikönyörögtem otthon, hogy saját HÓDY hajóm lehessem. Nem is tudom magam elképzelni más saját hajóban.”

Hajóinkról írt véleményeket  az „Elismeréseink” oldalon olvashatod.